Brainstorm Partner

In mijn werk als concept ontwikkelaar heb ik talloze brainstormsessies meegemaakt. Ik ben er achter gekomen dat er een belangrijke voorwaarde is voor een geslaagde brainstorm: denk met elkaar mee en niet tegen elkaar in. Wanneer mensen met elkaar meedenken met de wens het idee van de ander te versterken krijg je een geweldige output. Dat betekent vooral vragen stellen alvorens je je mening geeft of suggesties gaat doen. Een beetje een filosofische Socratische aanpak. Een aanpak waarin de vraag prevaleert boven de mening.

Ik ben beschikbaar als meedenker die aanschuift als bij  jullie team om creatieve input te leveren. Maar indien gewenst kan ik ook jullie creatieve denksessie begeleiden.

Centraal in mijn brainstorm aanpak staan een aantal kernvragen die afwisselend en vaak terugkerend aan bod komen. , Wat? Waarom? Wie? Hoe?

Wat is precies de vraag, het probleem, de wens.  Waar moet een oplossing voor gevonden worden? Waarom is dit belangrijk, wat is de urgentie? Wie moeten we betrekken. Hoe realiseren we de gevonden oplossing.

Een sessie duurt maximaal 4 uur.    Zeker niet langer omdat ervaring heeft geleerd dat dan de creatieve energie  langzaam wegvloeit. Vaak is het nuttig om meerdere sessies te houden.

Als locatie geef ik de  voorkeur voor de Bovenkamer van de Marspoort Galerie in Zutphen. Inderdaad dat betekent voor westerlingen dat ze de IJssel over moeten steken. Maar even afstand nemen van de vertrouwde werkomgeving stimuleert het creatieve proces.

Voor meer informatie bel Joris 0653 222 707 of mail info@jorisvanooijen.nl