Over Joris

Na mijn opleiding aan de sociale academie in Amsterdam werkte ik 5 jaar als sociaal cultureel werker in Haarlem. In 79 verhuisden Net, ik en dochter Maartje naar Drenthe. In een tot groepsverblijf omgebouwde boerderij opende wij Buitencentum Linderveld.
Hier hadden we 10 fantastische jaren en organiseerden wij allerlei activiteiten, van theaterweekenden en kennismakingsweken tot vakanties voor ouder en kind. Eind jaren 80 verhuisden wij naar Zutphen waar ons een heel ander leven wachtte.

Samen met een vriend begon ik communicatiebureau Etcetera en schreven wij teksten en ontwikkelden mediaconcepten voor opdrachtgevers in de regio en binnen no time voor klanten in het hele land. Daar kwamen al snel opdrachten voor het schrijven van scenario’s bij. Na vier jaar besloot mijn zakelijk partner een andere richting in te slaan en ging ik al snel de kant op van formatontwikkeling.

Mijn eerste klant was John de Mol, maar al snel ontwikkelde ik ook voor Joop van den Ende en René Stokvis. En internationale bedrijven als Fremantle, Rai Due, Brainpool en ARD en ZDF. Ik mocht in die periode mijn naam onder 26 verschillende tvformats zetten.

Mijn interesse in het Socratisch Gesprek leidde in 2007 tot de oprichting van Denkstof. Een bureau dat zich bezig houdt met het organiseren van het onderzoekend gesprek. Mensen bij elkaar brengen om levensvragen te bespreken was de eerste activiteit. Daar kwam al snel de organisatie van Denkvoer bijeenkomsten bij.
Tijdens die bijeenkomsten waren sprekers te gast met een belangrijke visie op sociaal maatschappelijke vraagstukken.
Hun input werd vervolgens door de deelnemers in een onderzoekend gesprek uitputtend besproken.

En nu, in 2017, komt zo’n beetje alles bij elkaar. Projecten waar ik vaak in co-creatie help bij ontwikkeling van nieuwe media-initiatieven. Meedenker bij de conceptontwikkeling van een nieuw centrum voor bezinning en bezieling. Het begeleiden van Creatieve Dialogen.